Interieurstylist tips voor een stijlvol interieur

Hoewel iedereen graag een stijlvol en gezellig interieur heeft, vindt niet iedereen het even makkelijk om dat zelf voor elkaar te krijgen. Een goede indeling van de ruimte en keuze van meubelstukken zorgt ervoor dat een woonkamer knus, functioneel en stijlvol is. Door de verkeerde items te combineren of een onhandige indeling te kiezen, bereikt u precies het tegenovergestelde. Hoe kunt u het ontwerp van uw interieur het beste aanpakken? De onderstaande tips helpen u op weg, maar u kunt er ook voor kiezen om hulp van onze interieurstylist in Amsterdam in te schakelen.

Praktische indeling

Bij het indelen van de ruimtes denkt u altijd vanuit een praktisch oogpunt. Hoe wilt u de ruimtes in huis verdelen, zodat ze voldoen aan alle behoeften? En welke soorten meubelstukken zijn er per ruimte nodig. In een kinderkamer is een eenpersoonsbed bijvoorbeeld voldoende, terwijl u in de logeerkamer een tweepersoonsbed nodig heeft. Het duidelijk hebben van de noodzakelijk meubels helpt u vervolgens om de ruimte in te delen. In een grote ruimte is er dan bijvoorbeeld plek voor een buffetkast of een grote kamerplant, terwijl er in de logeerkamer voornamelijk plek is voor essentiële meubelstukken en decoratie aan de wand.

Inspiratie opdoen

Geen idee welke woonstijl bij u past? Dan begint u met het opdoen van inspiratie. U kunt online op zoek gaan naar interieurs die u mooi vindt of plaatjes knippen uit woontijdschriften. Onze interieurstylist in Amsterdam kan u allerlei voorbeelden laten zien, zodat u kunt kiezen wat u mooi vindt. Na het verzamelen van inspiratie kunt u een moodboard maken. Op het moodboard plakt u niet alles wat u mooi vindt, maar zorgt u ervoor dat er een bij elkaar passende stijl ontstaat. Bepaalde kleuren komen bijvoorbeeld vaker terug, net als bepaalde materialen. Een moodboard helpt u om uw woonstijl te bepalen.

Interieurstijl

Het bepalen van uw interieurstijl is een grote stap in ontwerpproces. De gekozen stijl bepaalt hoe de ruimte eruit komt te zien, welke meubels u kiest en welke kleuren geschikt zijn. U kiest bijvoorbeeld voor een modern interieur met strakke lijnen en accentkleuren of voor een landelijk interieur met robuuste details en natuurlijke materialen. Een Scandinavisch interieur is minimalistisch en licht, een bohemian interieur is kleurrijk en geïnspireerd op reizen, en een retro interieur straalt ouderwetse gezelligheid uit. Onze interieurstylist in Amsterdam kan u helpen bij het bepalen van de interieurstijl die bij u past.

Verlichting

Er zijn twee onderdelen die een rol spelen bij verlichting: het natuurlijke licht en het kunstmatige licht. Bij het indelen van de ruimtes let u erop waar het licht vandaan komt, zodat u hier op in kunt spelen. U zet uw bureau bijvoorbeeld aan het raam, zodat u in daglicht kunt werken en af en toe naar buiten kunt kijken. In de woonkamer is het belangrijker om veel daglicht te hebben dan in de slaapkamer en dus houdt u hier rekening mee bij de indeling van de ruimtes. Naast natuurlijk licht, moet ook kunstmatig licht op handige plekken geïnstalleerd worden. Hierbij is grote verlichting belangrijk, net als sfeerverlichting in specifieke ruimtes.

Kleurkeuze

Tot op zekere hoogte bepaalt uw woonstijl welke kleuren geschikt zijn, maar er moeten ook nog keuzes gemaakt worden. Een modern interieur vraagt om één of twee accentkleuren, in een Scandinavisch interieur staat een pasteltint goed en in een bohemian interieur kiest u voor sfeervolle kleuren en prints. De kleuren bepalen de uitstraling van de ruimte en het kleurenpalet helpt u om meubels uit te zoeken die bij elkaar passen. Houd bij het kiezen van de kleuren rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte. Heeft een ruimte kleine ramen? Dan zorgen lichte kleuren ervoor dat de ruimte minder donker oogt en ziet de ruimte er ook direct groter uit.

Professionele interieurstylist in Amsterdam

Voor een stijlvol en functioneel interieur schakelt u een professionele interieurstylist in Amsterdam in. De interieurstylist weet alles over de verschillende woonstijlen, mooie kleurcombinaties en de laatste trends. U ontvangt advies op maat en de interieurstylist luister naar uw wensen en behoeften. Een interieurstylist houdt rekening met uw smaak en vertaalt wat u mooi vindt naar een interieur dat bij u past. Iemand die oog voor details heeft en ervaring met interieurontwerp heeft, ziet direct welke mogelijkheden er zijn. Zo wordt er van uw huis een thuis gemaakt.

Interieur adviespakketten

Bij de interieurstylist in Amsterdam kiest u een van de interieur adviespakketten. Ieder pakket bevat specifieke diensten tegen een vaste prijs. Zo is er bij het ene pakket bijvoorbeeld een 3D-tekening van de ruimte inbegrepen en krijgt u bij een ander pakket een lijst met meubels toegestuurd. We bieden ook kleinere pakketten aan die u helpen om uw huidige interieur te verbeteren. U maakt gratis een afspraak voor een intakegesprek. Het gesprek is kosteloos en vrijblijvend. U komt er zo achter of de interieurstylist in Amsterdam bij u past en zo ja, komt de stylist bij u thuis langs. Met een van onze interieur adviespakketten heeft u binnenkort een stijlvol en handig interieur!