Interieurarchitect: een stijlvol interieur

Een stijlvol en gezellig interieur wil iedereen graag hebben, maar niet iedereen vindt het makkelijk om dat zelf te doen. Er zijn allerlei dingen om rekening mee te houden: een goede indeling van de ruimte, de juiste meubelstukken, de decoratie en dan moet alles ook nog eens goed bij elkaar passen. Een interieurarchitect kan u helpen bij het inrichten van uw ruimte en het kiezen van de juiste items. Deze professional weet precies hoe meubelstukken en decoratieve items op stijlvolle manier met elkaar gecombineerd kunnen worden.

De indeling van de ruimte

Het indelen van de ruimte is van groot belang en een interieurarchitect kan u hierbij helpen. Een praktische indeling van uw woonruimte zorgt ervoor dat u gemakkelijk alles in huis kunt doen waar u behoefte aan heeft. Waar de één drie kinderkamers nodig heeft, wil de ander graag een logeerkamer en een werkkamer of juist een hobbykamer in huis. U deelt uw woning zo in dat er aan alle behoeftes wordt voldaan. De indeling bepaalt hoeveel ruimte er in iedere kamer is en op basis daarvan kunnen vervolgbeslissingen genomen worden. Een bank waar het hele gezin op past is bijvoorbeeld noodzakelijk, terwijl een grote kamerplant dat niet is.

Inspiratie opdoen

Weet u niet goed welke woonstijl bij u past? Dan begint u bij het begin: inspiratie opdoen. Online zijn er allerlei foto’s van interieurs te vinden en ook in tijdschriften kunt u plaatjes uitknippen. Verzamel alles wat u mooi vindt en probeer vervolgens met een moodboard de elementen te combineren. De interieurarchitect kan u helpen bij het bepalen van uw woonstijl door naar de verzamelde plaatjes te kijken. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat u alles in een specifieke stijl heeft gekozen of juist dat u meerdere stijlen mooi vindt. Een moodboard helpt u om te bepalen welke kleuren, materialen en meubelstukken u mooi vindt.

Woonstijl

De gekozen woonstijl bepaalt voor een groot deel hoe een ruimte eruit komt te zien en welke items er gekozen kunnen worden. Een woonstijl aanhouden helpt u om een mooi geheel van de ruimte te maken. Zo weet u welke meubels, kleuren en materialen er bij de woonstijl passen, waardoor u niet willekeurige meubels selecteert. U kiest bijvoorbeeld voor een modern interieur met strakke lijnen of voor een retro interieur met grafische prints en ouderwetse gezelligheid. Iedere woonstijl heeft een eigen uitstraling en u kiest met hulp van een interieurarchitect een stijl die goed bij u past.

Verlichting

Bij het inrichten van een woning is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval. In welke ruimtes is er veel natuurlijk licht en in welke ruimtes minder? Waar komt het natuurlijke licht vandaan en hoe kan dit met kunstmatig licht worden aangevuld? In een slaapkamer is natuurlijk licht bijvoorbeeld minder belangrijk, terwijl u in de werkkamer of woonkamer wel graag daglicht heeft. In een werkkamer wordt er vaak voor een heldere plafondlamp en eventueel een bureaulamp gekozen, terwijl in de woonkamer ’s avonds sfeerverlichting voor gezelligheid zorgt. Iedere ruimte vraagt om specifieke verlichting en een interieurarchitect helpt u hierbij.

Kleurenpalet

De gekozen woonstijl bepaalt voor een deel welke kleuren u terug laat komen. Zo zijn dit in een Scandinavisch interieur vooral lichte kleuren en in een industrieel interieur donkerdere tinten. Toch is het belangrijk om vooraf een kleurenpalet te kiezen, waarin ook accentkleuren bepaald worden. Dit maakt het makkelijker om meubels uit te kiezen en het kleurenpalet zorgt ervoor dat alles uiteindelijk bij elkaar past. U kunt nog zulke mooie meubels uitzoeken, maar wanneer de kleuren niet bij elkaar passen, beïnvloedt dat de uitstraling van de ruimte op negatieve wijze. In een kleinere ruimte kiest u voor lichte kleuren, zodat de ruimte groter oogt.

Professionele interieurarchitect in Amsterdam

Een professionele interieurarchitect helpt u aan een stijlvol interieur. De interieurarchitect weet alles over de verschillende woonstijlen en kan u vertellen wat er op het moment in de mode is. De interieurarchitect helpt u bij het inrichten van de ruimte en zorgt ervoor dat uw woning zowel functioneel als mooi wordt. U ontvangt advies op maat waarbij er goed geluisterd wordt naar uw wensen en behoeften. Een interieurarchitect wil dat u zich thuis gaat voelen in uw huis en trots bent op uw inrichting. Ervaring met interieurontwerp en oog voor detail zorgt ervoor dat de interieurarchitect alle mogelijkheden ziet!

Interieur adviespakketten

Bij de interieurarchitect kiest u uit verschillende interieur adviespakketten. Ieder pakket heeft specifieke onderdelen en ieder pakket heeft een vaste prijs. Zo zijn er pakketten met een 3D-tekening van de ruimte waarop u goed kunt zien hoe het interieur eruit komt te zien. Een ander pakket kan een lijst met meubels bevatten of een verlichtingsplan. U maakt gratis een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek. Wanneer u besluit om een pakket te kopen, komt onze interieurarchitect bij u thuis langs om de ruimte te bekijken en om u van advies te voorzien.