Interieuradvies in Hoofddorp

Het inrichten van een woning is voor de één een heerlijke klus, terwijl een ander geen idee heeft waar te beginnen. Vindt u het lastig om een woning in te richten, maar wilt u wel een smaakvol interieur? Dan kiest u voor interieuradvies in Hoofddorp. Een van onze professionele adviseurs komt bij u langs om de ruimte te bekijken en kan vervolgens een plan opstellen, natuurlijk met uw input. De adviseurs luisteren naar uw wensen en behoeften en houden rekening met uw smaak. U kiest voor een van onze interieur adviespakketten om uw interieur te verbeteren of helemaal opnieuw in te delen.

Een plan maken

De interieuradviseur komt na een intakegesprek bij u thuis langs en kan samen met u een indeling van de ruimte maken. Welke kamers zijn er en welke functies moeten deze kamers hebben? Iedereen heeft een andere gezinssamenstelling, werksituatie en andere hobby’s. De behoeften zijn dus erg persoonlijk en de adviseur houdt hier rekening mee. Naast uw behoeften kunt u ook wensen doorgeven, bijvoorbeeld over het soort meubelstukken dat u graag in huis wilt hebben. De adviseur houdt rekening met uw woonstijl en kan u helpen om erachter te komen welke stijl bij u past, mocht u dit nog niet duidelijk hebben.

De verschillende interieurstijlen

Geen idee wat uw interieurstijl is? Dan begint u bij het begin: het opdoen van inspiratie. Verzamel foto’s in een mapje op de computer of knip uit een tijdschrift wat u mooi vindt. Een tijd lang verzamelt u veel interieurinspiratie en onze interieuradviseur in Hoofddorp kan u talloze voorbeelden laten zien. Op basis van de verzamelde inspiratie maakt u samen een moodboard waarbij de inspiratie gebundeld wordt. Niet alle mooie items mogen op het moodboard, maar u houdt er rekening mee dat de items bij elkaar passen. Zo komt u er langzaam maar zeker achter welke woonstijl bij u past.

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl is een populaire stijl die doet denken aan oude fabrieksgebouwen. Kenmerken van fabrieksgebouwen worden overgenomen, zoals betonnen vloeren, metalen details en stenen muren. De uitstraling van deze woonstijl is robuust en stoer en het kleurgebruik is donker. Hierbij denkt u aan een lange eettafel van donker hout, stellagekasten van metaal of een industriële lamp. Met de juiste verlichting en accessoires zorgt u ervoor dat de industriële woonstijl ook gezellig en huiselijk wordt.

Moderne woonstijl

Een moderne woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en functionele items. In een modern interieur vindt u meubelstukken met bijzondere designs terug die allemaal een functie hebben. Poespas hoort hier niet bij en dus is decoratie minder aanwezig. Een mooie vaas of een modern beeldhouwwerk past goed in deze interieurstijl, maar er liggen niet tien sierkussen op de bank. In een modern interieur ziet u materialen zoals kunststof en glas terug en wordt er vaak gebruik gemaakt van een accentkleur. Deze kleur of twee kleuren zorgen ervoor dat de strakke woonstijl er ook vrolijk uitziet.

Landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl komt van het platteland en is geïnspireerd op boerderijen. Deze woonstijl ziet u tegenwoordig veel terug in steden, waar mensen de robuuste en knusse elementen in hun woningen gebruiken. Dit kunnen houten plafondbalken zijn of kleedjes van schapenvacht. De woonstijl kent voornamelijk natuurlijke materialen, zoals hout. Niet alles hoeft netjes afgewerkt, omdat de robuuste stijl past bij het leven op het platteland. De woonstijl is knus en kent met name lichte tinten en houttonen, soms in combinatie met grijs.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl komt uit de noordelijke landen waar in de winter weinig daglicht binnenkomt. Om de illusie van licht te creëren gebruiken de Scandinaviërs lichte kleuren en houden ze de ruimte simpel. Zo oogt een woning groter en lichter. U ziet met name natuurlijke materialen tegen, zoals katoen of hout. De kleuren zijn licht en vooral geometrische vormen komen veel terug. Een Scandinavisch interieur geeft een gevoel van rust.

Uw interieur aanpassen of verbeteren

Bent u niet helemaal tevreden over uw huidige interieur? Dat betekent niet dat u direct alles weg moet doen of moet vervangen. Vaak kunnen een paar handige tips helpen om uw interieur een andere uitstraling te geven. Onze interieuradviseur in Hoofddorp helpt u hier graag bij. De adviseur komt bij u thuis langs en kan u vertellen waar u het interieur kunt verbeteren. Tijdens het interieuradvies in Hoofddorp wordt er rekening gehouden met uw wensen en met uw smaak. Onze adviseurs kunnen zich hier goed in inleven. U zult verbaasd zijn wat een verschil de juiste kleur op de muur of nieuwe verlichting kan maken.

Een gratis intakegesprek

Bent u geïnteresseerd in interieuradvies in Hoofddorp? Twijfel niet langer en maak een afspraak voor een gratis intakegesprek. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en u zit dus nergens aan vast. Tijdens het gesprek leert u onze interieuradviseur in Hoofddorp kennen en komen wij erachter wat uw wensen zijn. Vervolgens kan de adviseur bij u thuis langskomen en aan de slag gaan. U kiest uit verschillende interieur adviespakketten, bijvoorbeeld een pakket met daarin een 3D-tekening van een interieurvoorstel of een pakket met handige tips en tricks.