Interieuradvies in Hilversum

Bij een verbouwing of verhuizing hoort vaak ook een nieuw interieur. Misschien neemt u een deel van uw meubels mee en wilt u hier een twist aan geven of gaat u voor een geheel nieuwe interieur. U kiest voor interieuradvies in Hilversum voor professioneel advies over uw interieur. U ontvangt handige tips en tricks om uw interieur te verbeteren en de interieuradviseur in Hilversum kan een 3D-tekening voor u maken of een lijst met meubels opstellen. We bieden verschillende interieur adviespakketten aan, waarmee uw nieuwe woning snel als thuis zal voelen.

Verbouwing of verhuizing

Verhuist u van een appartement naar een huis? Of verbouwt u uw huis, bijvoorbeeld door een extra deel aan te bouwen? In dat geval heeft u een nieuw interieur nodig. U kiest een vloer uit, behangt de muren of kiest voor een likje verf en u selecteert meubels voor de nieuwe ruimte. Wilt u graag dat uw nieuwe woonplek een mooi geheel vormt? Dan kiest u voor interieuradvies in Hilversum. Een interieuradviseur komt bij u thuis in Hilversum langs om de ruimte in het echt te zien. We luisteren naar uw behoeften en wensen voor de ruimte en houden rekening met uw smaak. Een interieuradviseur heeft kennis van zaken en dus ook van alle mogelijke woonstijlen.

Interieur verbeteren

Interieuradvies is niet alleen voor mensen die verhuizen, maar ook voor mensen die al een huis en interieur hebben. Bent u niet helemaal tevreden over hoe het er nu uitziet en wilt u uw interieur veranderen? Of kunt u wel wat tips gebruiken om uw huidige interieur te verbeteren? Onze interieuradviseur in Hilversum staat voor u klaar! U ontvangt tips en tricks om uw interieur functioneler of leuker te maken. De adviseur helpt u bijvoorbeeld bij het bepalen van een mooie kleur op de muur en hoe u de accessoires beter met de meubels kunt combineren.

Een functionele indeling

Het belangrijkste aan het interieur is dat het functioneel is en voldoet aan uw behoeften. U heeft voldoende slaapruimte nodig, een woonkamer waar het hele gezin kan zitten of een werkkamer omdat u vanuit huis werkt. U kunt zich alleen thuis voelen in een huis dat aan uw behoeften voldoet. De eerste stap in het interieurontwerp is dan ook om een handige indeling van en in de ruimtes te maken. De interieuradviseur bepaalt samen met u welke meubelstukken noodzakelijk zijn om de ruimte functioneel te maken. Zo is een bank met zitplaatsen voor het hele gezin essentieel en is een grote buffetkast leuk, maar niet noodzakelijk. Op basis van behoeften en daarna wensen wordt er een indeling gemaakt.

Voor welke interieurstijl kies ik?

Het kiezen van een interieurstijl bepaalt voor een deel het kleurenpalet en de stijl meubels die in uw huis komen te staan. U begint door inspiratie op te doen en eventueel een moodboard te maken. De interieuradviseur in Hilversum kan aan de hand hiervan zien wat u wel en niet mooi vindt. Samen bepaalt u een stijl en kleurenpalet om mee te werken. Populaire woonstijlen zijn een landelijk interieur, een modern interieur, een retro interieur en een bohemian interieur. Tijdens het interieuradvies in Hilversum kunnen we u alles vertellen over de andere woonstijlen die mogelijk zijn.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur doet denken aan het leven op de boerderij, waarbij landelijke elementen in de stad ingebouwd kunnen worden. In een landelijk interieur ziet u natuurlijke materialen, waaronder vooral veel hout, terug. Landelijke elementen in een interieur zijn bijvoorbeeld een kleedje van schapenvacht of houten balken in het plafond. Een landelijke woonstijl voelt knus en gezellig, maar ziet er ook robuust uit.

Modern interieur

In een modern interieur zijn alle meubels en elementen functioneel. De lijnen zijn strak en er wordt gebruik gemaakt van één of meerdere accentkleuren. U ziet materialen zoals glas, roestvrijstaal en kunststof terug in deze woonstijl. In een modern interieur wordt weinig gebruik gemaakt van decoratie, op een enkele vaas of een enkel beeldhouwwerk na. Decoratie heeft vaak dezelfde accentkleur als een van de meubelstukken.

Retro interieur

Bent u gek op ouderwetse meubels en interieurs? Dan is de retro woonstijl echt iets voor u. In deze woonstijl komen allerlei ouderwetse dingen terug: grafische prints, populaire kleuren uit de jaren tachtig of tweedehands pareltjes. In een retro interieur kunt u oude en nieuwe meubelstukken met elkaar combineren en kunt u spelen met kleuren en prints. Deze woonstijl geeft een gezellig gevoel en maakt dat mensen zich snel thuis voelen.

Bohemian interieur

Een bohemian interieur is geïnspireerd op reizen en verre oorden. Er worden souvenirs van reizen gecombineerd met kleuren en prints. In een bohemian interieur kan en mag alles! U kunt denken aan behang met exotische prints, grote kamerplanten en een surfplank aan de muur. Deze interieurstijl kent veel natuurlijke materialen, zoals rotan of hout. Een bohemian interieur past goed bij liefhebbers van reizen en cultuur.

Interieur adviespakketten

Het beste interieuradvies in Almere krijgt met een van onze interieur adviespakketten. We bieden verschillende pakketten voor verschillende situaties aan. Wilt u uw woning een beetje veranderen en bijvoorbeeld kleuradvies krijgen? Dan kiest u voor een kleiner adviespakket. Wilt u uw hele woning opnieuw inrichten en hier graag een 3D-tekening van ontvangen? Dan is een volledig adviespakket een goede keuze. U profiteert van een gratis intakegesprek, wat geheel vrijblijvend is. Daarna kan onze interieuradviseur in Hilversum bij u langskomen en u woning bekijken. U ontvangt advies op maat en er wordt altijd naar uw wensen en behoeftes geluisterd.