Interieuradvies in het Gooi

Iedereen wil zich graag thuis voelen in zijn of haar huis en daarvoor is een passend interieur van groot belang. Een woonstijl waarin u zich prettig voelt, zorgt ervoor dat u graag thuis bent en hier tot rust kunt komen. Bent u op zoek naar interieuradvies in het Gooi? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze interieuradviseur komt bij u langs in het Gooi om zo een beeld te krijgen van uw huis. U bespreekt wat uw wensen zijn, komt samen tot een indeling van de ruimte en de adviseur houdt rekening met uw smaak. Onze professionele adviseurs kunnen uw visie in iedere woonstijl tot leven brengen.

De ruimte indelen

Of er nu een heel huis of één kamer opnieuw ingericht moet worden, een indeling van de ruimte is noodzakelijk. In een huis is het belangrijk om de ruimtes functioneel in te delen, zodat verschillende activiteiten een eigen plek hebben en iedereen zich thuis voelt. Ook in een specifieke ruimte moet er een indeling gemaakt worden: welke meubels zijn functioneel en hoe kan de ruimte het beste gebruikt worden. Een grove indeling van het huis of de kamer(s) is een belangrijke eerste stap. Daarna kan er gekeken worden naar interieurstijlen, kleuren en manieren om de ruimte aan te kleden.

Hoe kom ik achter mijn interieurstijl?

De één weet duidelijk welke interieurstijl zijn favoriet is, terwijl een ander hier geen idee van heeft. Wanneer u niet goed weet welke stijl u mooi vindt, helpt onze interieuradviseur in het Gooi u hier graag bij. Wij kunnen u talloze voorbeelden van interieurs laten zien en zo kunt u uw favorieten selecteren. Samen brengt u in kaart wat u wel en niet mooi vindt en zo komt u stapje voor stapje dichter bij uw woonstijl. De volgende vier woonstijlen zijn populair, maar er zijn nog allerlei andere opties waarover onze adviseur u graag meer vertelt.

Modern interieur

Een modern interieur is strak en kent weinig poespas. De focus ligt op functionaliteit en daarom heeft ieder meubelstuk een duidelijke functie. Er wordt weinig decoratie gebruikt, maar u ziet bijvoorbeeld wel kunstwerken aan de muur of een beeldhouwwerk op de ladekast terug. In deze simpele woonstijl worden accentkleuren gebruikt, die voor de typisch moderne uitstraling zorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een rode kast en rode kunst kiezen, of de kleuren blauw en geel met elkaar combineren. Materialen die veel gebruikt worden zijn roestvrijstaal, kunststof en glas.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur is geïnspireerd op het leven op het platteland. Hierbij kunt u denken aan karakteristieke plafondbalken van donker hout of schapenvachtjes over de stoelen. Een landelijk interieur kent veel lichte kleuren, grijstinten en houtsoorten. Meubels mogen een stoere en robuuste uitstraling hebben, wat betekent dat hout niet altijd strak is afgewerkt. Deze woonstijl is niet alleen robuust, maar geeft ook een gezellig gevoel. Een landelijk interieur zorgt ervoor dat mensen zich snel thuis voelen.

Mid-Century Modern interieur

Een Mid-Century Modern interieur mag niet verward worden met een modern interieur en heeft een volledig andere uitstraling. Deze woonstijl combineert de stijl van de jaren veertig tot zestig van de Amerikaanse middenklasse en heeft een moderne twist. U ziet strakke lijnen, natuurlijke materialen en geometrische vormen terug. Oudere items kunnen in deze woonstijl goed gecombineerd worden met modernere meubelstukken. Naast natuurlijke tinten ziet u ook gedurfde kleuren terug in dit interieur. Qua decoratie kunt u zich uitleven en ook grote planten hebben vaak een plek in een Mid-Century Modern woning.

Bohemian interieur

Bent u gek op reizen en nieuwe culturen leren kennen? Dan past een bohemian interieur goed bij uw levensstijl. Een bohemian interieur is geïnspireerd op reizen en verre oorden. Uw souvenirs van vakanties krijgen een prominente plek en het interieur is een representatie van uw persoonlijkheid. Kleuren zoals mosgroen of roestoranje zijn populair, net als grote kamerplanten en exotische prints. U laat zich inspireren door uw favoriete culturen en exotische oorden om zo een gezellig en kleurrijk thuis te creëren.

Advies over uw huidige interieur

Wilt u interieuradvies in het Gooi ontvangen over uw huidige interieur? Onze adviseurs kunnen u voorzien van handige tips om uw interieur te verbeteren. De professional kan goed inschatten welke kleurcombinaties mooi zijn en heeft oog voor de indeling van de ruimte. Met een paar aanpassingen kan uw interieur opeens heel anders aanvoelen. Onze adviseurs gaan het gesprek aan over de huidige indeling van de ruimte en luisteren naar uw wensen. Er wordt rekening gehouden met uw smaak en met de lichtinval in de ruimte. Zo voelt u zich nog meer thuis in uw eigen huis.

Maak een afspraak

U maakt volledig gratis en geheel vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek voor interieuradvies in het Gooi. Tijdens het gesprek leert u onze interieuradviseur in het Gooi kennen en komen wij achter uw wensen en behoeften. Na het intakegesprek komt de adviseur bij u aan huis om een goed beeld te krijgen van de woning. U kiest uit diverse interieur adviespakketten. Ieder pakket bevat specifieke diensten en er zijn zowel uitgebreide als kleine pakketten. Zo kiest u precies waar u behoefte aan heeft voor een duidelijke prijs. Bij interieuradvies in het Gooi komen we samen tot een plan voor uw huis waarin al uw wensen zijn meegenomen.