Interieuradvies in Haarlem

Een verhuizing of verbouwing betekent dat u uw woning (opnieuw) in mag richten. Waar de één dit fantastisch vindt om te doen, heeft een ander hier meer moeite mee. Welke kleuren kiest u en passen de meubels wel bij elkaar? En voor welke woonstijl wilt u eigenlijk gaan? Onze interieuradviseurs staan u bij met interieuradvies in Haarlem. Een professional kan goed inschatten wat er mogelijk is in uw ruimte en voorziet u van advies gebaseerd op uw voorkeuren. De interieuradviseur in Haarlem kan u helpen om uw visie tot leven te brengen.

Interieuradvies bij een verbouwing of verhuizing

Een nieuwe of verbouwde woning moet opnieuw ingericht worden en daarbij zijn alle stijlen mogelijk. U kiest een vloer uit, een kleur voor op de muren, de stijl van de meubels en de decoratieve items. Van vloerbedekking tot sierkussens moet alles bepaald worden. Vindt u dit lastig? Dan kunt u bij ons terecht voor interieuradvies in Haarlem. U bespreekt uw wensen en voorkeuren met een interieuradviseur in Haarlem en werkt samen een plan uit voor de ruimte. De interieuradviseur heeft veel voorbeelden en ideeën die u helpen. De adviseur komt bij u thuis langs om de kamer of woning te bekijken.

Het maken van een plan

Welke meubels komen waar te staan? En welke items heeft u eigenlijk nodig? Om een ruimte in te kunnen richten, is het belangrijk om te beginnen met een plan. Op een plattegrond worden alle meubels ingetekend en zo kunt u zien hoeveel ruimte er is en wat hier het beste in past. Bij het maken van een plan is het belangrijk om praktisch te denken. Zo is het belangrijk dat er voldoende ruimte op de bank is of dat iedereen een plek aan tafel heeft en zijn grote decoratieve items niet noodzakelijk in een kleinere ruimte. Onze interieuradviseur in Haarlem helpt u bij het maken van een plan.

Woonstijlen

Niet alleen de indeling is belangrijk, maar ook het kiezen van een interieurstijl is een grote stap. U doet inspiratie op, maakt eventueel een moodboard en beslist welke woonstijl bij u past. U kiest voor meubels in deze stijl, kleuren die hierbij passen en zorgt er zo voor dat de ruimte een mooi geheel vormt. Iedereen heeft andere voorkeuren qua woonstijl en bij interieuradvies in Haarlem wordt hier rekening mee gehouden. Onze adviseurs kunnen zich verplaatsen in iedere woonstijl en hier advies over geven. Onderstaande woonstijlen zijn populair, maar er zijn nog veel meer opties.

De moderne woonstijl

Een moderne woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en accentkleuren. De meubels zijn functioneel en u vindt weinig poespas in een moderne woning. Materialen die veel gebruikt worden zijn glas, roestvrijstaal en kunststof. Naast neutrale kleuren, komen er ook accentkleuren voor in een modern interieur. U kiest bijvoorbeeld voor een rode kast en rode decoratie, of een blauwe bank en andere blauwe details in het interieur. Verschillende accentkleuren kunnen gecombineerd worden.

De industriële woonstijl

In een industrieel interieur vindt u veel elementen uit fabrieksgebouwen terug. Dit kan bijvoorbeeld een betonnen vloer zijn, maar ook een stenen muur of metalen details. De uitstraling van een industrieel interieur is robuust en stoer, waarbij een industriële woning ook een aantal gezellige elementen heeft die een fabrieksgebouw meestal niet heeft. Hierbij denkt u aan een vloerkleed of decoratie in een accentkleur. Over het algemeen worden er veel donkere kleuren gebruikt in deze woonstijl.

De Scandinavische woonstijl

Een Scandinavisch interieur straalt rust uit en ziet er simpel uit. Deze minimalistische woonstijl maakt gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren. Vooral wit, beige en houttinten komen veel terug, eventueel gecombineerd met pasteltinten. Geometrische vormen zijn populair in deze woonstijl en zijn terug te zien in de meubels, maar ook in patronen op vloerkleden of kussens. Bij een Scandinavische woonstijl ligt de focus op licht in de ruimte brengen.

De retro woonstijl

Mensen zeggen regelmatig dat alles vroeger beter was en wie een retro interieur heeft is het daar in ieder geval op het gebied van woonstijlen mee eens. Een retro interieur heeft een ouderwets gezellige uitstraling. De ruimte is gevuld met warme kleuren, grafische prints en leuke tweedehands vondsten. In deze woonstijl kunt u los gaan met decoratie en verschillende kleuren combineren. Roestoranje, mosterdgeel en mosgroen zijn populaire keuzes. Qua materialen kunt u denken aan donkerbruin hout, stof en keramiek.

Interieuradvies in Haarlem voor kleine aanpassingen

Niet alleen mensen die een volledige ruimte in willen richten, kunnen profiteren van interieuradvies in Haarlem. Is uw huis in principe ingericht, maar bent u op zoek naar manieren om uw interieur leuker, simpeler of speelser te maken? Onze interieuradviseur in Haarlem voorziet u van gepast advies. Het verschuiven van bepaalde meubelstukken, de indeling van de ruimtes veranderen of het toevoegen van bepaalde decoratie kan wonderen doen. De interieuradviseur komt bij u aan huis in Haarlem om zo een goed beeld te krijgen van de ruimte.

Professionele interieuradviseur in Haarlem

Op zoek naar interieuradvies in Haarlem? Dan kiest u voor een van onze interieur adviespakketten. Een interieur adviespakket is een handig pakket met daarin duidelijke diensten. U weet zo wat u kunt verwachten van ons en de kosten zijn vooraf duidelijk. Neem nu contact op en profiteer van een gratis intake. Deze telefonische intake is geheel vrijblijvend en u zit dus nergens aan vast. Kiest u voor onze dienst? Dan komt onze interieuradviseur bij u thuis in Haarlem en ontvangt u advies op maat.