Interieuradvies in Amsterdam

Bij een verhuizing kunt u uw nieuwe woning helemaal naar smaak inrichten en ook een verbouwing vraagt om een nieuwe inrichting. Veel mensen vinden dit lastig om zelf te doen, maar willen wel graag een mooi interieur hebben. U kunt voor interieuradvies in Amsterdam kiezen, zodat u een prachtig ingerichte woonruimte heeft. Een interieuradviseur in Amsterdam kan u vertellen welke kleuren bij elkaar passen, welke meubels geschikt zijn en hoe u een mooi geheel van verschillende elementen kunt maken. Interieuradvies in Amsterdam zorgt ervoor dat u thuiskomt in een mooie woning.

Verbouwing of verhuizing? Tijd voor een nieuw interieur!

Een verbouwing of verhuizing is de uitgelezen kans om uw interieur te vernieuwen of te verbeteren. U kiest een kleurtje voor op de muur uit, een nieuwe vloer en decoratieve items voor in de ruimte. Interieuradvies in Amsterdam kan u helpen bij het maken van keuzes. Een interieuradviseur bespreekt de mogelijkheden met u, waarbij er altijd rekening gehouden wordt met uw eigen wensen en voorkeuren. Een adviseur luistert naar uw behoeften voor de ruimte en brengt advies op maat uit. Het is belangrijk dat het interieur bij u past en de interieuradviseur in Amsterdam helpt u hierbij. De adviseur komt bij u thuis langs om de ruimte te bekijken.

Het plan: de indeling van de ruimte

Een eerste stap is het maken van een plan. Hoe wordt de ruimte ingedeeld? Er wordt vastgesteld welke ruimtes u nodig heeft in huis en welke meubels daarin horen. De één heeft een werkkamer in huis nodig, terwijl dat voor een ander een extra kinderkamer of een hobbyruimte is. De indeling van de woning wordt uitgetekend en zo wordt duidelijk welke items waar kunnen komen en hoeveel ruimte er is. Het plan is niet alleen de basis voor het kiezen van de meubels, maar ook voor het kiezen van de vloeren of het verven van de muren. In de keuken wilt u bijvoorbeeld geen hout op de vloer, terwijl dat in de woonkamer geen probleem is. Ook helpt de indeling bij het bepalen welke muur in een accentkleur geverfd kan worden.

Interieurstijlen

Welke interieurstijl past bij u? Er zijn allerlei woonstijlen en iedereen vindt iets anders mooi. Wanneer u geen idee heeft wat bij u past, kunt u eerst inspiratie opdoen. Verzamel bijvoorbeeld online plaatjes van mooie interieurs of knip deze uit tijdschriften. Vervolgens maakt u een moodboard, waarop u verschillende plaatjes combineert tot een mooi geheel. De interieuradviseur in Amsterdam kan op basis hiervan bepalen welke woonstijlen u aantrekkelijk vindt en u adviseren over uw inrichting. Bij interieuradvies in Amsterdam wordt er altijd rekening gehouden met uw voorkeuren. De volgende vier woonstijlen zijn voorbeelden van wat er mogelijk is.

Modern interieur

Een modern interieur ziet er strak uit en is met name functioneel. Ieder item in de ruimte heeft een functie en het gebruik van decoratie is schaars. Af en toe ziet u decoratieve items, zoals beeldhouwwerk of een mooie vaas terug. De moderne woonstijl kent veel neutrale kleuren die gecombineerd worden met één of twee accentkleuren. De accentkleuren zijn erg aanwezig, bijvoorbeeld in de vorm van een rode kast of een gele bank. Ook decoratieve items hebben vaak accentkleuren. Materialen die u veel terug ziet in een modern interieur zijn glas, kunststof en roestvrij staal.

Industrieel interieur

Een industrieel interieur doet denken aan fabrieksgebouwen en heeft een ruwe en stoere uitstraling. Dit kan zich uiten in de vorm van een stenen muur in de woonkamer of een betonnen vloer. U ziet veel donkere kleuren terug, die met lichtere tinten gecombineerd worden om het interieur huiselijker te maken. Dit huiselijke gevoel komt door de details: een zacht vloerkleed of decoratie in een accentkleur. U ziet veel metaal terug in deze stoere woonstijl die steeds populairder wordt.

Scandinavisch interieur

Is een licht en minimalistisch interieur waar u van droomt? Dan past de Scandinavische woonstijl goed bij u. In deze interieurstijl wordt er gebruik gemaakt van lichte kleuren, natuurlijke materialen en geometrische vormen. De woonstijl brengt licht in de ruimte en straalt rust uit. U ziet veel wit en lichte houttinten terug. In een Scandinavisch interieur wordt er gebruik gemaakt van decoratie, maar vaak op een simpele manier en niet in overvloed.

Retro interieur

Een retro interieur is ouderwets gezellig en heeft allerlei elementen van vroeger. U kunt denken aan grafische prints, warme kleuren en tweedehands vondsten. Ook nieuwe items, maar wel in een retro stijl, komen voor in dit interieur. Vaak wordt er veel gebruik gemaakt van decoratie, wat zorgt voor een gezellige uitstraling van de ruimte. Populaire kleuren in een retro interieur zijn mosgroen, roestoranje en mosterdgeel. Ook donker hout, stof en keramiek komen veel voor in deze woonstijl.

Interieuradvies in Amsterdam voor kleine aanpassingen

Interieuradvies in Amsterdam is niet alleen voor mensen die een volledig nieuw interieur willen, maar ook voor mensen die kleine aanpassingen willen doen in hun interieur. Is uw huis al ingericht, maar voelt het nog niet helemaal af? Ook dan kunt u contact opnemen met een interieuradviseur in Amsterdam. We kunnen u voorzien van advies om uw bestaande interieur te verbeteren. Zo kan een muur in een andere kleur of wat nieuwe decoratie al wonderen doen. Of helpt het verschuiven van uw meubels om de ruimte een nieuwe uitstraling te geven.

Professionele interieuradviseur in Amsterdam

U kiest voor een van onze interieur adviespakketten op maat om het juiste interieuradvies in Amsterdam te krijgen. Ieder pakket bestaat uit duidelijk omschreven diensten, waardoor u goed weet wat u kunt verwachten en welke kosten hieraan verbonden zijn. U profiteert van een gratis intakegesprek waarin u kunt bepalen of u een pakket wilt. Dit gesprek is vrijblijvend en u hoeft dus geen pakket af te nemen. Besluit u om dit wel te doen? Dan komt onze interieuradviseur in Amsterdam bij u thuis langs om u van advies op maat te voorzien.