Interieuradvies in Almere

Gaat u verhuizen of verbouwen? Dan is het tijd voor een nieuw interieur! U mag uw woning opnieuw of voor het eerst inrichten en dat biedt een mooie kans om uw interieur te veranderen of te verbeteren. Door voor interieuradvies in Almere te kiezen, zorgt u ervoor dat uw nieuwe woning als thuiskomen voelt. Een interieuradviseur in Almere houdt rekening met uw behoeften, wensen en smaak. We zorgen ervoor dat de inrichting van de woning bij uw past, zodat u zich hier thuis voelt. Een interieuradviseur in Almere brengt uw visie voor de woning tot leven.

Een volledig nieuw interieur

Er zijn situaties waarin u een volledig nieuw interieur nodig heeft, bijvoorbeeld bij een verbouwing of een verhuizing. Uw ruimte wordt anders en daar hoort een ander interieur bij. U kiest een nieuwe vloerbedekking, behang of verf voor op de muren en nieuwe meubels. Vindt u het lastig om in te schatten hoe dit alles bij elkaar past? Dan schakelt u een interieuradviseur in Almere in. De adviseur helpt u om een indeling te maken voor de ruimte, om uw stijl te bepalen en kan helpen bij het vinden van de juiste meubels. Bij interieuradvies in Almere wordt er geluisterd naar uw wensen en behoeften, zodat het nieuwe interieur bij u past.

Interieuradvies in Almere om uw interieur te verbeteren

Heeft u geen volledig nieuw interieur nodig, maar wilt u uw bestaande interieur verbeteren of enigszins aanpassen? Ook dan kiest u voor interieuradvies in Almere. Onze adviseurs helpen u om de handigste indeling van de ruimte te vinden en geven u advies over uw woonstijl. Een nieuw behang kan de uitstraling van een ruimte veranderen, net als het vervangen van bepaalde decoratieve items. Interieuradvies is niet alleen voor mensen die een nieuw interieur nodig hebben, maar ook voor mensen die hun bestaande interieur aan willen passen.

De indeling van de ruimte

Om u thuis te voelen in uw huis is het belangrijk dat de ruimte functioneel is ingericht. De één vindt het belangrijk dat de slaapkamer en badkamer op dezelfde verdieping zijn, terwijl een ander behoefte heeft aan een logeerkamer of juist aan een kantoor. Onze interieuradviseur in Almere bespreekt uw behoeften met u en kan u helpen om een handige indeling van de ruimte te maken. U bepaalt welke functies de ruimtes krijgen en welke meubelstukken absoluut noodzakelijk zijn. Zo maakt het bijvoorbeeld qua indeling veel uit of er een één- of tweepersoonsbed in de ruimte komt te staan en kan de adviseur hier rekening mee houden.

Interieurstijl

Op basis van een moodboard of inspiratie die u heeft opgedaan, bepaalt u samen met de interieuradviseur in Almere welke interieurstijl bij u past. Door binnen een bepaalde stijl te blijven, zorgt u ervoor dat de meubels en kleuren bij elkaar passen en de ruimte een mooi geheel vormt. Er zijn veel verschillende woonstijlen, waarvan de volgende vier populair zijn.

Industrieel interieur

Een industrieel interieur doet denken aan fabrieksgebouwen en heeft hier kenmerken van. Hierbij kunt u denken aan de betonnen vloer of stenen muur van een fabriek. Ook de robuuste stijl en metalen details komen terug in deze woonstijl. In een industrieel interieur wordt er veel gebruik gemaakt van donkere kleuren en stoere materialen. Toch is de woonstijl huiselijk, bijvoorbeeld door een vloerkleed of gezellige decoratie toe te voegen.

Landelijk interieur

Een landelijk interieur doet denken aan een boerderij van vroeger, waarbij dat knusse en landelijke gevoel behouden wordt in de stad. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. U ziet bijvoorbeeld schapenvachtjes terug of houten balken in het plafond. Het kleurenpalet is met name licht gemengd met de verschillende houtkleuren. Een landelijk interieur is knus en erg populair in de laatste jaren.

Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl is rustgevend en minimalistisch. De woning wordt op een praktische wijze ingericht en u ziet veel natuurlijke materialen terug. Deze woonstijl kent veel lichte kleuren, omdat er in de Scandinavische landen weinig daglicht is in de winter en er zo licht in de ruimte gebracht wordt. U ziet veel geometrische vormen terug in deze woonstijl en hout is een van de populairste materialen. Een Scandinavisch interieur straalt rust uit, maar ziet er tegelijkertijd gezellig uit.

Bohemian interieur

Een bohemian interieur is kleurrijk en in deze woonstijl mag alles. Een bohemian interieur wordt geïnspireerd door reizen en andere culturen. U ziet dus vaak aandenkens aan reizen terug, maar ook veel planten en exotische prints. Deze woonstijl heeft een iets drukkere uitstraling en geeft snel een gezellig en huiselijk gevoel. Het is de perfecte manier om mooie herinneringen en souvenirs in uw interieur te verwerken en uw persoonlijkheid te laten zien.

Professionele interieuradviseur in Almere

Wilt u graag interieuradvies in Almere ontvangen? Wij helpen u graag om van uw huis een thuis te maken. Onze interieuradviseurs luisteren naar uw wensen en voorzien u van advies dat u makkelijk toe kunt passen. U kunt contact opnemen voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Vervolgens kan de adviseur bij u thuis langskomen en de ruimte bekijken. U kiest een van onze interieur adviespakketten uit en ontvangt zo precies de diensten die u nodig heeft. De één heeft volledig interieuradvies nodig, terwijl een ander voldoende heeft aan een kleiner pakket met tips en tricks om het huidige interieur te verbeteren. Met een interieurpakket weet u precies waar u aan toe bent en wat dit kost.