Hulp van een binnenhuisarchitect voor een stijlvol interieur

Gaat u binnenkort verhuizen of staat er een verbouwing op de planning? Dan is het tijd voor een nieuw of verbeterd interieur! Een binnenhuisarchitect kan u helpen bij het inrichten van uw (nieuwe) woning en u voorzien van een plan voor de indeling. Waar de één het heerlijk vindt om zelf het interieur te doen, vindt een ander dat lastig. Een binnenhuisarchitect heeft oog voor detail, veel ervaring met ontwerp en weet als geen ander hoe een ruimte ingedeeld kan worden. De binnenhuisarchitect luistert altijd naar uw behoeften en wensen.

Praktische indeling

Een eerste stap van het interieurontwerp is het maken van een indeling. Dit kan gaan om een verdeling van de verschillende ruimten in huis, maar ook om het indelen van een specifieke ruimte. Hierbij wordt er rekening gehouden met uw specifieke behoeften. In een kinderkamer is een eenpersoonsbed bijvoorbeeld groot genoeg, waardoor er extra ruimte is voor een bureau, terwijl u in de logeerkamer graag een tweepersoonsbed wilt. Door uw behoeften in kaart te brengen, kan er een indeling gemaakt worden die zowel praktisch als mooi is. Een praktische indeling is van groot belang om u thuis te voelen in uw huis. De binnenhuisarchitect helpt u graag bij het maken van de beste indeling.

Inspiratie opdoen

De één weet precies welke woonstijl het moet worden, terwijl de ander eigenlijk niet zo goed welke stijlen er zijn. Heeft u geen idee wat u wilt? Dan is het verstandig om inspiratie op te doen. U knipt plaatjes uit tijdschriften van mooie interieurs of maakt een mapje op de computer waarin u foto’s opslaat. In eerste instantie selecteert u alles wat u mooi vindt en op basis daarvan kunt u een moodboard maken. Een moodboard geeft de sfeer van een huis weer: welke materialen komen veel terug, welke kleuren wilt u gebruiken en wat voor meubels spreken u aan. Een binnenhuisarchitect kan veel doen op basis van een moodboard, omdat dit een goede representatie van uw smaak is.

Een interieurstijl kiezen

Het kan zijn dat u verschillende interieurstijlen mooi vindt, maar toch is het verstandig om er eentje te kiezen voor uw ruimte. Eventueel kunnen er elementen van één stijl in een andere terugkomen, maar in de wilde weg stijlen mengen levert vaak geen mooi geheel op. Een binnenhuisarchitect kan op basis van uw moodboard helpen om een stijl te kiezen, waarin de meubels, kleuren en materialen gekozen worden. Zo kiest u voor een moderne woonstijl met strakke lijnen, een ruw industrieel interieur of een retro interieur dat ouderwetse gezelligheid uitstraalt. Voor avonturiers is een bohemian interieur met invloeden van over de hele wereld fantastisch, terwijl een mid-century modern interieur juist een klassieke uitstraling heeft.

Verlichting

Bij het maken van een indeling is het belangrijk om rekening te houden met het natuurlijke licht in de ruimte en de verlichting die daarbij nodig is. In een werkkamer is heldere verlichting bijvoorbeeld belangrijk, terwijl in de woonkamer gezellige verlichting past. U kunt er ook voor kiezen om een felle plafondlamp te combineren met sfeerverlichting, waardoor u keuze hebt afhankelijk van het moment. Een binnenhuisarchitect helpt u bij het maken van een verlichtingsplan. Dit is belangrijk bij het maken van een indeling, omdat er zo rekening gehouden kan worden met het natuurlijke licht. U zet een bureau naast het raam, zodat u hier veel daglicht heeft terwijl u aan het werk bent.

Kleurkeuze

U denkt misschien: na het kiezen van de woonstijl staan de kleuren al vast. Dit is tot op zekere hoogte waar, maar toch passen er in verschillende woonstijlen verschillende kleuren. Daarom maakt u een kleurenpalet voor u meubels of decoratieve items uitkiest. Het kleurenpalet bestaat uit een aantal basiskleuren en accentkleuren, waarin alle items gekocht worden. Dit kleurenpalet zorgt ervoor dat uw ruimte een mooi geheel vormt wanneer alles op zijn plaats staat. Een binnenhuisarchitect heeft hier ervaring mee en kan helpen bij het maken van een kleurenpalet. U kunt verschillende opties zien, kiezen wat u aanspreekt en eventueel het palet enigszins aanpassen naar uw eigen smaak.

Hulp van een professionele binnenhuisarchitect

Wilt u graag professionele hulp bij uw interieur? Dan kiest u voor een ervaren binnenhuisarchitect. De binnenhuisarchitect vertelt u alles over de verschillende mogelijkheden, woonstijlen en trends van dit moment. U krijgt advies op maat, waarbij er rekening gehouden wordt met uw voorkeuren en behoeften. De binnenhuisarchitect helpt u aan een ruimte die functioneel is voor u en waarin u zich thuis voelt. U wordt van professioneel advies voorzien, zodat u iedere keer bij het dichtrekken van de deur een gevoel van thuiskomen heeft.

Interieur adviespakketten

De binnenhuisarchitect kan u voorzien van verschillende soorten advies. U kiest uit meerdere interieur adviespakketten die ieder uit een aantal diensten tegen een vaste prijs bestaan. In het ene pakket ontvangt u een 3D-tekening van de ruimte, terwijl u in een andere pakket een lijst met meubels krijgt of een kleurenpalet voor de ruimte. U neemt vrijblijvend contact met ons op voor een gratis intakegesprek. Besluit u daarna om een pakket te kopen? Dan komt onze binnenhuisarchitect bij u thuis langs, om zo een goed beeld van de ruimte te krijgen. Vervolgens krijgt u alle onderdelen van het pakket en bent u voorzien van professioneel advies.