Interieuradvies Amsterdam en omstreken

Het inrichten van een woning is een hele klus: voor welke stijl gaat u, welke kleuren kiest u en welke decoratie past er bij uw meubels? Sommige mensen hebben hier oog voor en richten met een gemak een stijlvolle woning in. Veel mensen vinden het echter lastig om zich goed voor te stellen hoe de ruimte eruit komt te zien en wat er allemaal mogelijk is. Laat staan om alle meubel- en kleurcombinaties uit te denken zonder dit te kunnen zien. Vindt u het ook lastig om u voor te stellen hoe de ruimte eruit zou kunnen zien? Of heeft u ideeën, maar geen idee hoe u dit aan kunt pakken? Interieuradvies helpt om uw visie tot leven te brengen of zorgt juist voor nieuwe ideeën.

Interieuradvies bij een verbouwing of verhuizing

Bij een verhuizing of verbouwing komt u in een nieuwe ruimte terecht die nog helemaal ingericht moet worden. Dit betekent dat u een vloer moet kiezen, een kleur voor op de muren, welke meubels er in de ruimte komen en welke stijl deze meubels en accessoires hebben. Kortom: u moet veel keuzes maken. Wanneer u het lastig vindt om u voor te stellen hoe de ruimte eruit kan zien, schakelt u ons in voor interieuradvies. U bespreekt uw voorkeuren en wensen met ons, op basis waarvan wij een plan voor de ruimte uitwerken. Zo kunt u zien hoe uw nieuwe of verbouwde ruimte eruit komt te zien voordat u meubels bestelt of muren verft.

Een plan voor de ruimte

Met een plan voor de ruimte kunt u precies zien welke meubels waar komen te staan. Is er genoeg ruimte voor een grote eettafel met daaromheen stoelen? En hoeveel ruimte blijft er over wanneer u twee banken en een salontafel in de woonkamer zet? Door alles duidelijk op papier te zetten, kunt u goed inschatten welke formaten meubels geschikt zijn voor de ruimte. Een tekening helpt u om te visualiseren hoe uw ruimte eruit komt te zien en we kunnen spelen met de indeling van de ruimte. Een interieuradviseur heeft hier oog voor en veel ervaring met het indelen, waardoor u sneller een juiste indeling krijgt.

Interieurstijlen

Naast het kiezen van een juiste indeling, is ook het kiezen van een woonstijl belangrijk. Iedereen vindt een andere stijl mooi en onze interieuradviseurs zijn bekend met alle stijlen. Ze kunnen u adviseren over verschillende woonstijlen en hoe u de meubels het beste kunt combineren in een bepaalde stijl. De één houdt van een strak en modern interieur, terwijl een ander juist een knus en ouderwets gevoel in de woonkamer wil. De volgende vier woonstijlen zijn populair, maar er zijn ook genoeg andere opties, wanneer dit u niet aanspreekt.

Modern interieur: functioneel en kleurrijk

Een modern interieur is strak en functioneel. Alle items in dit interieur hebben een duidelijke functie en er is niet teveel poespas in de ruimte. Het interieur heeft een simpele uitstraling, waarbij u vaak één of meerdere accentkleuren terug ziet in de ruimte. Een modern interieur is dus niet alleen strak, maar ook kleurrijk. Veel gebruikte materialen zijn glas, kunststof en roestvrijstaal. Ook hout wordt gebruikt in deze woonstijl, waardoor het interieur iets warmer oogt.

Industrieel interieur: stoer en robuust

Een industriële woonstijl doet denken aan industrie en dus aan fabrieksgebouwen. In een industrieel interieur wordt er gebruik gemaakt van donkere kleuren en robuuste materialen. Hierbij kunt u denken aan een stenen muur of een betonnen vloer. Materialen die veel worden gebruikt in deze woonstijl zijn bijvoorbeeld metaal en donker hout. Een industrieel interieur heeft een stoere uitstraling, maar vaak ook een aantal elementen die de ruimte gezellig en huiselijk maken.

Scandinavisch interieur: licht en minimalistisch

In een Scandinavisch interieur ziet u veel lichte kleuren terug, zoals wit, beige en lichte houttinten. De ruimte oogt rustig en de lichte kleuren zorgen ervoor dat een ruimte groter lijkt. Een Scandinavisch interieur is minimalistisch en kent veel geometrische vormen. Die ziet u bijvoorbeeld terug in het vloerkleed of in de decoratie. Deze woonstijl is comfortabel en u ziet veel natuurlijke materialen terug. Met deze woonstijl brengt u licht in de ruimte.

Retro: ouderwets en gezellig

Bent u gek op een ouderwets gezellige ruimte? Dan is de retro interieurstijl misschien wel wat voor u. In een retro interieur ziet u grafische prints en warme kleuren terug. U mixt tweedehands of oude meubels met nieuwe exemplaren, speelt met kleuren en met prints. Het resultaat is een gezellige ruimte met veel decoratie. Kleuren die vaak voorkomen in een retro interieur zijn mosgroen en okergeel, waarbij u kunt spelen met kleurcombinaties. U ziet veel warme houttinten, stof en keramiek terug in deze woonstijl.

De puntjes op de i zetten

Wij kunnen u adviseren over een volledig nieuw interieur, maar kunnen u ook helpen om de puntjes op de i te zetten. Is uw woonkamer al ingericht en wilt u de basis behouden? Een interieuradviseur kan u advies geven over de decoratie of over een paar kleine aanpassingen die u kunt doen om de ruimte gezelliger of mooier te maken. Onze adviseurs geven interieuradvies aan huis en kunnen zo de ruimte goed bekijken. Zo kan de ruimte opgemeten worden, maar kan er ook gekeken worden welke meubels u al heeft en hoe u woont in uw huis.

Interieuradvies in Amsterdam en omstreken

Wilt u interieuradvies in Amsterdam of omstreken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden verschillende adviespakketten aan en u kiest er eentje die bij u past. Bij een adviespakket weet u precies waar u aan toe bent: wat de kosten zijn en wat u voor deze prijs ontvangt. U kunt contact met ons opnemen voor een telefonische intake. Dit eerste gesprek is volledig gratis en vrijblijvend. Vervolgens kunt u een interieur adviespakket kiezen en ontvangt u interieuradvies aan huis. Onze interieuradviseurs luisteren goed naar uw wensen en behoeften en stellen passend advies op.